Din handlekurv er tom

Russland, Fotball VM og stigende homofobi

18/06/2018 0
Følg Al Jazeeras dekning av VM 2018 her.
 
England fotballfan Di Cunningham var litt bekymret for å reise til Russland for VM 2018.
 
Det har vært bekymringer blant rettighetsgruppene om oppgangen i homofobi og sikkerheten til homofile fans i den sosialt konservative europeiske nasjonen.
 
Homoseksualitet, som ble klassifisert som en psykisk sykdom i Russland fram til 1999, er et kontroversielt problem i en nasjon som ikke anerkjenner samme sex ekteskap.
 
Russland avkriminaliserte samkjøp mellom samme kjønn i 1993, men hateforbrytelser mot LGBT-fellesskapet (lesbisk, homofil, biseksuell og transseksuell) har vært på vei siden landet vedtok en kontroversiell lov som forbød spredningen av «homofil propaganda» til mindreårige i 2013.
 
Russland er rangert som 45 av 49 europeiske land når det gjelder homofile rettigheter av ILGA-Europe, et nettverk av europeiske LGBT-grupper.
 
Cunningham, som kommer til å delta i Englands første kamp mot Tunisia på mandag i Volgograd, sa at hennes allianse av LGBT-fotballfanegrupper har mottatt truende anonyme e-postmeldinger, og advarsel om at de ville bli "stukket" hvis de gjorde turen til Russland.
 
"Vi har mottatt flere advarsler om at LGBT-fans ikke vil være velkommen i Russland, og noen var ganske drastiske når det gjelder hva som ville skje med oss ​​hvis vi gikk," sa Cunningham, arrangør av Three Lions Pride, en LGBT-fotballfansgruppe i England supportere, og legger til at det var "uheldig" at FIFA holder en så prestisjetunge fotballturnering i et land der "noen mennesker er unwelcomed".
 
Stolthet i fotball, den britiske alliansen for fanegrupper som tilhører LGBT-fellesskapet, har siden sendt klage til FIFA - fotballs styrende organ - og ble fortalt at truslene blir undersøkt av turneringsarrangørene.
 
Til tross for forsikringer, sier Cunningham at mange LGBT-fans er redd for å delta i det månedlige sportsarrangementet i Russland.
 
"Det er ikke mange åpenbart homofile HBT-fans som går fordi de fleste ikke føler at deres sikkerhet er garantert," fortalte Cunningham Al Jazeera.
 
Fare-nettverket, den diskriminerende kroppen som arbeider i samarbeid med FIFA, rapporterte en økning i anti-homofil og rasistisk chanting i russisk fotball i løpet av det siste året.
 
Det var 12 hendelser av homofob oppførsel av fans i stadionene, ifølge rapporten fra Fare Network og det Moskva-baserte SOVA-senteret, utgitt i forrige måned.
 
Rapporten bemerket at fans stadig mer merket motstandere som "homofil" som et middel for misbruk.
 
"Disse nivåene av diskriminerende chanting indikerer at fremmedfaren synspunkt forblir dypt rotfestet blant mange russiske fotballfans," sa rapporten.