Din handlekurv er tom

Robben og Ribéry har bare to rettferdige alternativer

05/04/2018 0
Dette er to av de tøffeste og mest sensitive personellbestemmelsene for ledelsen til FC Bayern. På Säbener Straße må de svare på spørsmålene: Skal Arjen Robben få en kontrakt med oss? Og skal vi gå inn i den nye sesongen med Franck Ribéry?
 
I begge tilfeller må svaret være ja! Selv om Ribéry blir 35 på lørdag, og Robben er allerede 34. Selv om begge har et stort ego og også kan være en byrde for den nye treneren. Selv om klubben ville spare mye penger på lønnene sine og fremme den personlige forandringen.
 
Å avslutte Ribéry og Robben æra om sommeren ville være bortkastet. Begge er fortsatt sulten for suksess og verdensklasse. I toppform er det fortsatt de to i bayerserne som gjør forskjellen. Spillene bestemmer seg. Hvis ikke så ofte som før. I 2-1 (1-1) i kvartfinalen i Champions League var det Ribéry som tvang 1-1 i Sevilla.
 
Det må ikke være noen takknemlighetskontrakter, har klubbhodet Karl-Heinz Rummenigge nylig sagt. Ribéry og Robben er kanskje ikke fremtiden for klubben. Men folket i München trenger dem fortsatt. En kontrakt på ett år ville være den ideelle løsningen for både spillere og klubben. Det er bare to alternativer som ville være rettferdige: Begge får en ny kontrakt. Eller ingen. Alt annet ville være vanskelig å formidle til personen som går tom for penger. Og "Røveri" handler også om den menneskelige side.
 
På sommeren, tildelt Hoffenheim Serge Gnabry til München, kunne en ny ny vinger legges til billige Bayern Munich fotballdrakter, selv den nå skadede Kingsley Coman er så sannsynlig igjen å spille. Men erfaring har vist at unge spillere i München spesielt trenger sin tid for å virkelig komme seg dit.