Din handlekurv er tom

Manchester Citys fantastiske sesong kan fortsatt forlate fansen

30/04/2019 0
Manchester Citys 1-0-vinn på Burnley var ikke pen, men manager Pep Guardiola og hans spillere vil ikke bryr seg en bit fotballdrakter med trykk. Seieren betyr at med to kamper igjen i sesongen, styrer de sin skjebne i en av de engelske fotballens mest intense titteljakter. Det eneste er at den tittelen kanskje ikke er nok for klubbens fans.
 
For en time søndags spill så det ikke nødvendigvis ut som dette ville være tilfelle, skjønt. Etter å ha sendt forsyninger til Manchester United i løpet av midtuken, fant byen 15-åring Burnley mye vanskeligere å bryte ned. Mens Peps menn kastet alt de hadde på Clarets, var kanten så rutinemessig en del av deres spill ingen steder å se fram til 63-minuttet da Sergio Aguero fikk akkurat nok på en ball som hadde blitt fanget under føttene for å få det over linje for spillets eneste mål.
 
Mens scrappy-vinneren ikke var noe å skrive hjem om, viste de euforiske feiringene til byens spillere hvor mye det betydde. Mens det fortsatt var en halv time igjen for å spille, ville de endelig brøt gjennom Burnleys motstand og visste hva som kunne være den vanskeligste matchupen av deres tittelinnføring var deres.
 
Vinneren setter City tilbake på liga bordet på 92 poeng, ett poeng foran andreplassen Liverpool. Begge klubbene vil forvente å vinne de resterende to armaturene, noe som betyr at når sesongen slutter 12. mai, kan City vinne ligaen med 98 poeng, mens Liverpool kan fullføre andre med 97. Hvis det er sant, vil Liverpools andreplassspunkt totalt ha vært nok til å ha vunnet dem Premier League 93 prosent av tiden.
 
Så smertefullt som det kan være, kan Liverpool fortsatt få noe stort fra denne sesongen. I motsetning til City lever de fortsatt i Champions League, og hvis de kan komme forbi Barcelona i semifinalen - ingen liten oppgave - vil de være store favoritter for å vinne turneringen i en sjette gang, mer enn dobbelt neste nærmeste engelsk side .
 
Men det som er mest vanvittig om denne sesongen er at hvis dette helt realistiske scenariet spiller ut - City-vinnende ligaen, vil Liverpool Champions League - begge lagets fans nesten sikkert føle seg skuffet. Mens en tittel ikke er noe å snuse på, kom byens fans inn i sesongen og håpet å se sitt lag, friske av en rekordinnstilling 100 poeng, titelsvinnende sesong, vinne Champions League for første gang. Da, etter at de vant EFL League Cup, og fortsatt var utfordrende på tre andre fronter, ble den første firedoble i engelsk fotballhistorie målet, til Spurs knuste de drømmene tidligere denne måneden.
 
I mellomtiden, så mye som Liverpool, kan elske å legge til en annen Champions League-tittel til deres allerede pakket troféskap, hva de vil elske enda mer er en ligatitel, da de ikke har vunnet en siden 1989-90 sesongen, to hele år før dannelsen av Premier League. I løpet av den lange tørrstaven har Liverpool lagt til et Champions League-trofé til deres trekk, og nådde to andre finaler.
 
Selvfølgelig, hva som gjør sport så magisk er uforutsigbarheten av alt. Mens begge sidene vil bli favorisert i sine siste sesonger, har begge en matchup igjen som kan kaste en skiftenøkkel inn i ting - Leicester for Manchester City og Wolves for Liverpool. I alle snakkene om jakten på de firemannslige synes alle å ha glemt at hvis City slår seg opp, er Liverpool i kø for det dobbelte. Selvfølgelig, hvis City vinner ligaen og FA Cup neste uke, kan de vinne en sjelden innenlands diskant. I dette mest fantastiske årstidene, hvorfor ikke en sist vri for å virkelig riste opp ting.