Din handlekurv er tom

Manchester City har beste spillere i verden, sier Arteta

19/09/2018 0
MANCHESTER - Manchester City-assistentleder Mikel Arteta mener at Premier League-mesterene har de beste spillerne i verden, men at innehavere Real Madrid er favoritter for å vinne Champions League igjen denne sesongen.
 
Arteta, som vil lede City i sin Champions League-åpner mot Olympique Lyonnais på onsdag, fordi manager Pep Guardiola er suspendert, sa også at laget hans var bedre rustet til å utfordre for topp europeiske ærverdigheter denne sesongen.
 
"For meg har vi de beste spillerne i verden på denne klubben," sa Arteta til en pressekonferanse tirsdag. "Jeg ser dem hver dag i trening, og jeg vil ikke forandre dem for noen andre fordi de er fantastiske."
 
Real, som solgte Cristiano Ronaldo til Juventus før sesongen startet, har vunnet Champions League tre år på rad, men City er bookmakernes favoritter i år til tross for å falle i kvartfinalen siste sesong.
 
"Det er en overraskelse å bli favoritter når det er et lag der ute som har vunnet konkurransen tre ganger på rad," tilføyde Arteta. "Selv om de har mistet Cristiano Ronaldo, vil jeg fortsatt gjøre Real Madrid til de viktigste favoritter på grunn av sin historie og erfaring. Men jeg tror at Champions League kommer til å være ganske åpen denne sesongen.
 
"Andre mener at vi er kandidater til å konkurrere mot de beste lagene i Europa på grunn av hvor konsistent vi har vært og måten vi spiller mot store lag. Vårt mål er å vinne Champions League, og vi føler at vi forbedrer."
 
Spanjeren, som var knyttet til trenerens jobb i Arsenal i nær sesongen før London-klubben utnevnte Unai Emery som Arsene Wenger etterfølger, sa også at han ønsket å gjøre tråden til lederen i fremtiden.
 
"Jeg er privilegert å være der jeg er i fotball akkurat nå," la Arteta til. "Hvis du spør, skal jeg være en trener en dag i fremtiden, er svaret sannsynligvis ja, men jeg føler meg heldig å være i denne jobben, og det er fortsatt mye plass for denne klubben å vokse."
 
Guardiola serverer et banebrytende for å komme på banen for å remonstrate med dommeren under hans kvartalsfinale nederlag av Liverpool i fjor, men Arteta er fast bestemt på å gjøre sitt beste for å sikre at lederens fravær ikke føltes.
 
"Selvfølgelig (Guardiola) er skuffet over å ikke være så involvert, men han hadde en reaksjon i det siste spillet, og vi respekterer UEFAs beslutning, sier Arteta. "Vi har en situasjon som vi ikke ville velge, men vi vil gjøre vårt beste for å sikre at alt annet er så normalt som mulig."
 
Byen er trukket i gruppe F, som også inkluderer Tysklands Hoffenheim og ukrainske side Shakhtar Donetsk.